Ahad, 30 Ogos 2009

:: Shopping Baju Raya ::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali....

Dah lm x update blog...rindu rsnya...bukan apa skrg terlalu busy dgn Farm kat FB...hehehe...

Hari nie mmg penat sgt sbb kul 10.30pg aku dh pie JJ...tp aku ingat x ramai org lg coz waktu pg, shopping pun br buka..rupanya sangkaan aku meleset sm sekali...jln jam giler kat sana...sbb itulah aku x suka pegi JJ,tp nie kan nk raya so my hubby nk cr bj utk my son so kenalah pie...lg pun kualiti baju kat JJ baik utk kulit sensitif mcm anak aku...aku suka gelarkan kulit mahal...hehehe...

Punyalah ramai org kat sn...mabuk aku nk memilih baju...berserabut kepala otak aku...so aku terus menuju ke bahagian bj kanak2...ada SALE tue beb...so apalagi aku dok pilih jer lah baju2 utk my son...dh habis pilih pas pd hubby utk beratur bayar,aku malas nk beratur coz ramai sangat kat kaunter bayar...dh mcm KERETAPI...aku asyik dok tgk gelagat org jer..mcm2 peel yg ada...

Dah selamat bayar baju2 & seluar2 my son..aku gi bhgn ladies...beli yg tutttttttttt....hehehe...pun beratur panjang gak...letih giler kaki aku....dh selamat semuanya kitaorg pun beransur dr JJ....tahun dpn aku dtg lg...eh,lupa pulak lepas raya JJ dh dekat gak dgn area umah aku...kiranya 8min jer...so bolehlah selalu pegi...huahuahua...

Pastu gi cari baju melayu utk my son pulak..hahaha..,bak kata my hubby "xnk pie tmpt yg serabut sgt kalau boleh cr kedai yg x ramai sgt org" so dlm kepala otak aku dh terpikir kedai Kak Aisyah kat Ayer Molek...kat tmpt biasa aku pie borong baju kurung...so aku tnya member aku kat situ ada gak jual pasar ramadhan ke?member aku kt ada tp kalau pie awal org x berniaga lg so aku terus pie...sebelum smp tema my hubby warna lain bila dh sampai jd warna lain...hahahaha...tema apa tahun nie??nantikan post aku di Blog pd Hari Raya Pertama...

Tp sempat gak aku beli juadah berbuka kat pasar ramadhan Ayer Molek...hehehe...Aku pun dh letih lepas nie nk pie anta menu berbuka kat jiran lama aku....so pd yg membaca coretan aku nie,mekacih byk2...
cayaaaaaaaaalah mama...

Rabu, 26 Ogos 2009

:: Kuyup dibasahi hujan ::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Ada cerita disebalik tajuk post aku nie...hari nie dh hr ke5 kita berpuasa..Alhamdulillah aku dpt sempurnakannya..hari nie aku tingin sgt nk mkn ns beriani ayam msk merah...so aku wat date dgn member klinik yg cute & comel nmnya "Ain"... aku msg dgn dia janji temu di parking kete Pasar Ramadhan Pantai Peringgit....

So tepat pd waktunya kitaorg pun berjumpa n gi ar borong2 apa yg patut utk berbuka nnti...kiranya dh separuh jln kat pasar ramadhan tu,tiba2 cuaca amat mendung sekali...so x terpikir ar hujan akan turun..tgh2 syok membeli,hujan mula rintik2...cepat2 jln sambil beli lg tue...tup2 hujan turun bukan main lebat giler lg...aku & ain kelam kabut cr tmpt berteduh...aku berdua berteduh kat pck yg jual air Laicikang kiranya tmpt nielah selalu aku beli air dia...baju aku dh basah separuh...tp aku x kisahlah sgt coz bukan jarang pun bj yg aku pakai...tp risaukan mknan yg kita org beli takut lenjun kena hujan nnti...

Sambil tunggu hujan reda aku & ain nie mmg suka ketawa..tambah2 lg dpn kita org ada 2mamat (labulabi) yg berteduh gak tp asal sape lalu dpn mrk mesti ada benda mrk mengutuk terutama yg mane girl2 pakai bj jarang...bayangkanlah bila dh basah dek hujan...lupa pulak nk cite ada seorg boy cina..dia boleh berckp hp tgh2 jln tue...dh ler hujan petir,kilat semuanya ada..dia boleh duk mcm cr line 3G pulak kat situ dgn payung ungu dia...smpkan aku ckp dgn ain "kalau ler cina nie kena sambar petir kang,payung dia tinggal besi jer...pastu aku & ain dh tergelak2 kat situ tgk tingkah laku cina tue...mcm2 peel yg ada...

Tiba2 aku tingat dlm hangbag aku ada portable hardisk...aduhhhhhhhh,risau giler tue...kalau basah mampus rosak...dh ler byk data yg aku simpan dlm tue...aku dh mula pikir mcmane nie,kalau redah aku basah xpe...nie kalau portable aku rosak mati lorrrrrrrr...so aku minta pck air tue plastik..aku bungkus ar portable n HP kesayangan aku...aku berharap sgt supaya selamat...

Bila hujan dh reda sikit aku & ain bergerak beli menu adik ain & menu june...tup2 hujan semakin lebat...tgk jam dh pukul 6.10...
aku ckp dgn ain mcmane nie??pukul brp kita nk lik??
kalau x reda jugak,mcmane??
ain jwb org pun x tahu nk wat mcmane...so aku ckp dgn ain "xpe akak sanggup beli plastik kat org berniaga nie coz nk 1 kan semua menu yg kitaorg beli supaya x basah dek hujan...aku terus pie kat bhgn yg jual ns beriani ujung pasir...aku ckp " dik boleh x jual pd akak plastik yg paling besar sekali,akak nk beli 2"so budak tue kt xpe kak sy bg jer....maybe budak tue pun faham keadaan kitaorg ms tue...

After dh selamatkan semua menu yg kitaorg beli...kitaorg terus redah hujan yg sgt lebat...basah kuyup aku & ain...aku dh ler pakai bj kurung...ms tu xpikir apa2 lagi terus angkat kain smp lutut...coz nk jalan n lari2 anak supaya cepat smp kat kete masing2...tudung aku mmg kuyup ar,dalaman jgn ckp ar...hehehe...c ain suka main hujan,aku pulak inilah pertama kali kot basah kuyup mcm tu sekali...sepanjang jd bini org nie xpernah lg ler main hujan mcm tue...hukhukhuk....

Bila dh masuk jer kete...mmg ler rs lega tp tangan dh mengigil2 coz terlalu sejuk...c ain aku xtahu pulak mcmane coz naik kete asing2...hubby aku call n sms,tp aku xperasan coz HP aku kan berbungkus dlm plastik td...hehehe,bila tgk bukan main byk misscall lg...aku call dia n wat loudspeaker..
tgn x leh nk pegang dh,kesejukan..
aku tetap drive smp umah...

Bila dh smp umah,my mum pun terkejut tgk anaknya lenjun krn hujan...hehehe...pastu aku terus mandi,coz dh nk berbuka tp sempat lg harvest hasil tanaman aku kat Farm Ville FB... hehehehe...Inilah kenangan aku basah kuyup bersama Ain..hukhukhuk...cayaaaaalah mama...

Ahad, 23 Ogos 2009

:: Sape Datang Umah ::

Hari nie merupakan hari ke2 kita sebagai umat Islam menunaikan ibadah puasa..Alhamdulillah...

Aku off hr nie...xkeje,so duk kemas umah ler tp awal pg sempat lagi aku layan FB jap coz nk tgk hasil tanaman kat ladang2 aku...hehehe..

Hampir jam 12 aku dok kemas umah...walaupun puasa tetapi rutin harian kena gak aku buat...hehehe....aku lum mandi lg ms nie,yelah dok sapu & mop bilik tidur aku pulak...tup2 aku dgr ada org dtg rupanya kawan baik aku...dia balik umah maknya yg x jauh dr umah aku...yelah awal ramadhan mesti nk berbuka bersama keluarga tercinta...lgpun smlm ms aku gi pasar ramadhan mmg dah terserempak dgn dia...hahaha..
bukan main suka lg kita org...huahuahua...


Mmg planning nk jumpa dia,tp dia dh dtg umah kira oklah tue...hehehe...member aku anak dh 2org...aku jer x tambah2...anyway nk say sorry pd nana coz x pat nk hidangkan apa2 almaklumkan kita puasa...nnti raya ko dtg aku msk apa yg patut...after dia balik br aku mandi n sambung wat keje semula..hehehe...

Ini ajer yg aku nk cite dh xtahu nk cite apa lg...so kalau xsuka xpe....cayaaaaaaaaalah mama...

Jumaat, 21 Ogos 2009

:: Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak ::


Tarawih sibuk di sana-sini,
Berkumandang Kalam hingga dinihari,
Ramadan indah yang dinanti,
Kini bersama kita lagi.

Menahan lapar hingga ke petang,
Dahaga dirasa dari pagi,
Dengan nafsu kita berperang,
Agar teguh diri dan hati.

Iman kuat perisai diri,
Taqwa pula senjata hati,
Banyaklah berdoa pada Ilahi,
Agar ibadah ini diberkati.

"SELAMAT BERPUASA BUAT SEMUA UMAT ISLAM SEMOGA IBADAH YG KITA SEMPURNAKAN AKAN DITERIMA OLEH ALLAH S.W.T....aminnnnnn....

Ahad, 16 Ogos 2009

::Kenduri Umah Bos::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Hari nie aku ada jemputan kenduri umah bos besau aku...hehehe...aku join june & semua staff klinik mawar bachang...aku x bw hubby & hidayat..kiranya bujanglah nie...hehehe...tp mmg bestlah coz dpt berkumpul semua staff klinik termasuk ofis sekali...kak shi & imah dtg bersama family masing2...
masing2 semua vogue2 lagi
...biasalah bila masing2 dh berjumpa bikin kecoh sekejap...tp itulah kitaorg...


Eh lupa pulak nk bgtau...bos aku wat kenduri utk anak sulongnya...coz sambung belajar ke UK jurusan kedoktoran...bagus dpt anak pandai2 mcm nie...
sama2lah kita mendidik anak2 kita...


Kita sambung pulak topik time mkn,dapat jer mkn semua diam tp kecoh2 nk lauk...hehehe...bos pun faham dgn sikap staff dia..so xleh nk komenlah yer...menunya nasi beriani tanam ayam & daging,
kuah dalca,acar timun,kuih bakar,agar2 santan & cendol,kuih koci,kek coklat & tembikai....
kenyang perut semua yg datang...
alhamdulillah...


Ini ajer pic2 yg sempat aku ambil & edit...ada yg x brp jelas coz guna hp jer...tp yg pasti setiap pic diambil menggunakan hp aku...
huahuahua...lain kali kalau berpeluang berkumpul mcm nie aku bw pulak camera digital & videocam...br boleh org panggil aku press...
oh ya sebelum aku tamatkan coretan ini aku nk say tq pd bos kesayangan aku Dr.Lokman & wife...cayaaaaaaalah mama...


:: mawar untuk semua ::

15/08/2009 - Pie Kenduri Umah Cousin

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali....

Smlm mlm aku dpt jemputan dr cousin aku...dia wat kenduri almaklumlahkan nk dekat bulan ramadhan nie so mmg ramai yg wat kenduri...umah cousin aku nie kat taman tg.minyak kalau ikutkan nie umah lama aku dulu ms aku berumur 3tahun...hehehe... so aku pielah utk memeriahkan jemputan dgn family aku...yg pastinya mmg ramai saudara mara yg aku jumpa...ada yg jumpa ms raya jer tau..hehehe...ramai gak tegur anak dh besau bila lg nk tmbh...
hahahaha... boleh tahan jugak jemputan cousin aku nie tp aku x ambil pic coz segan ar ramai sgt yg aku kenal...

Tp yg paling x leh aku lupa ada seorg jiran lm aku ms tu umur aku br 3 tahun,bayangkan skrg aku dh 28tahun so br jumpa...hahahaha...
mck normah tu lebih kenal pd kakak2 aku jer...dia boleh tepuk dagu aku sambil ckp "makin cantik c ieta"...aduh malunya dgn cousin aku yg lain sbb mck tu ckp kuat...hahahaha,tp dlm hati berbunga2...sorry lari topik sikit...just nk meluahkan...hahahaha...

So dh ramai yg balik br aku ambil pic tp family aku n cousin aku yg tgh dok mkn...hahaha...byk gak menu yg ada antaranya ayam masak merah,asam tetel,sayur kubis msk lemak,ikan selar grg,ikan masin,sambal belacan,ulam2, kuih muih & tembikai....kenyanglah perut...hehehe...so ini ajer pic yg sempat aku ambil tau...xsuka xpe,dh ini yg ada...cayaaaaaaalah mama...

Sabtu, 15 Ogos 2009

...Saje suka2...

Kalau ada yg x suka, aku xkisah pun...janji aku suka apa yg aku wat...hahahaha..cayaaaaaaaalah mama...

Jumaat, 14 Ogos 2009

::Pindah Randah::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Dah brp hari aku x updatekan blog kesayangan aku nie...ada cerita disebalik tajuk ini...

Abis cuti kat PD..aku mula bekerja...tp ofis aku mula operasi di tmpt baru...so byk kejelah sbb nk pindah randah brg2 ofis..xlah baru dulu pun penah duk bangunan nie jugak cuma berpindah kali ini rs legalah...hanya mrk yg memahami mengetahuinya...
huahuahua... walaupun xbyk benda yg perlu aku kemas tp terasa penat jugaklah...anyway tq pd yg terasa coz dh tolong settlekan apa yg patut...kalau xde u all mati lorrrrrrrr...nk kemas mcm2 brg..mcm2 benda nk kena angkat..hehehe...

Ofis baru nie lebih baik dr yg lama coz selesa & tenang jer...
hehehe,jgn mare yer wahai staff bachang...bukan xsuka u all cuma sesak sikit kat sn...huahuahua...lg pun sini senang parking dh x payah nk berebut2 dgn u all lg...hehehe...yg pasti rindu sgt nk dgr gelak tawa kwnku...kalau dekat bila time dia keje mesti dgr dia panggil ieta...ieta...ieta...skrg dh jauh...xpe rumah kami dekat jer..nanti leh hon2 jer...hehehe...apa pun di sini lebih baik dr di sana...yg pasti aku selesa & tenang utk bekerja...pd sesape yg xsuka ke..lantaklah aku x heran... cuma pesanan utk majikan aku jgn lupa elaunnnnnnnnnnn...kalau dia bc blog aku... hahaha...tp xpe maybe akauntan klinik aku yg bc...hahaha...jgn mare yer...ini aje yg aku edit utk bhgn aku di ofis baru...cayaaaaaaaalah mama...

Selasa, 11 Ogos 2009

::09/08/2009 - 10/08/2009::

Panas…panas…aku lagi panas kerna aku muncul kembali…

Firstly aku nk say TQ pd adik ipar aku ( Fendi ) coz bg voucher percutian nie…walaupun 2hari 1malam ttp ia menjadi kenangan manis aku di Ancasa Allsuites Resort,Port Dickson…

Bermulalah babak2 perjalanan percutianku…

Aku,hubby,hidayat,my mum & dad saje yg pegi…coz voucher tu utk 2room..kiranya 1 apartment ar…mcm biasalah aku yg drive coz aku nie mmg suka drive pun, xreti ar jd boss kat blkg..
x brp minat..hehehe...lebih kurang jam 2pm aku smp sana…coz aku mmg dh tahu tmpt nie…yelah dh biasa turun naik PD…biasa keeeee…hehehe…

Mcm biasa kalau smp resort kita perlu chek in dulukan…xkan nk serbu jer…hehehe…so aku pun dpt kunci apartment Blok C 508… hehehe…memoriessss..kalau apartment 1 room Blok B & apartment 3 room Blok A…bila dh masuk apartment mulalah aku sibuk ambil gmbr setiap sudut…yelah nnti nk update kat blogkan…hehehe…

Kebetulan dpt seaview so 1 bonuslahkan…bukan senang tau voucher nk dpt pemandangan laut nie…nasib2 jer…tp bg yg berkeluarga mcm aku mmg selesalah tmpt mcm nie…coz ada ruang dapur,ruang tamu,ruang mkn & balkoni…setiap room ada toilet masing2…

Petang tu aku round2 sekeliling resort nie dgn my hubby & my son...coz aku dpt tahu kat resort nie ada Bali Garden…mmg cantik ar tmpt dia…setiap lorong kat Bali Garden ada iringan muzik…mcm bunyi seruling jer…so peluang nie lah aku ambil utk posing2 maut dgn my hubby & my son…hahaha…mmg kelakar sbb kami xde fotografi yg ikut so pandai2lah aku & hubby mcmane nk ambil pic…my mum & dad xnk turun coz mrk pun x sihat sgt, ialah org tua…hehehehe…

Kat sini ada gak tmpt Gim,Karaoke,Spa…semuanya kena guna duit…mane ada FOC…hehehe…pas dh penat jalan smp ke Pantai…kitaorg pun gerak pie beli Satay Kajang…punyalah ramai org kat kedai tu..tekanan gak aku…yelah perut dh lapau giler…hehehe..anak aku sm loghat nk mkn…sbb dia mmg suka mkn Satay Kajang..aku pun xtahu knp boleh jd favourite food dia…hehehe..

Selepas tu aku singah ke Restoran Nasreen Songklatmpt nie dulu aku penah mkn dgn member2 ofis ms tu ada cuti2 malaysia kat Eagle Ranch…hehehe…aku,hubby & hidayat oder minum dulu…biasalah aku Nescafe ais,hubby & hidayat minum ABC siap dgn keropok lg tau,hehehe… sementara nk tunggu yg aku oder tu siap..eh lupa pulak nk bgtahu apa yg aku oder utk tapau…
ns goreng kg,ns goreng songkla & nasi paprik… laparrrr…

Smp jer kat apartment…my mum ckp ada housekeeping dtg ptg tu tp xketuk pintu pun main masuk jer…coz mrk pun ada kunci…wah aku terkejutlah my mum ckp mcm tu…bukan apa kenalah jg privacy guest…kalau main masuk jer kira dh melampau..
mujur dia masuk apartment yg berkeluarga..Kalau masuk apartment yg berhoneymoon mcmane…x ke terkejut beruk housekeeping tu nnti…hahaha..faham2 jelah kalau berdua mestilah seksi2 & seksa2... hahaha…x ke kelam kabut org jdnya kalau main masuk jer…ketuk2 pun xboleh…menganggu jer…lain kali guna call jer, pastu nk bersih ke kemas ke wat waktu pg time guest g breakfast..xmoh ganggu2..Xelok tau wat guest jd kelam kabut jer…very suspennnnnnn…

Panjang pulak ceramah td tu…bukan apa peringatan…hehehe…ms utk dinner dgn family…wah laju jer masing2 makan…yelah dh lapau.. hehehe..berselera semuanya…pas mkn lepak2 kat balkoni…smbil dgr ombak …takut pun ada…hehehe…aku dok layan jap JLL pastu br lepak kat bilik…layan sms & FB kat hp, pastu terus tido….dibuai mimpiiiiiiii…

Sedar2 dh pg…my mum ckp hujan & angin kat luar mlm tu tp aku x sedar langsung…hehehe…nyenyak tido..yelah kat Ancasa…hehehe…pg tu turun breakfast…dlm ht hrp2 sedap…rupanya mmg sedap,
puashati sgt2 tp aku xlarat ar nk senaraikan apa menu yg ada coz byk sgt…dh kenyang apalagi dok layan hidayat kat swimming pool…
tp aku cuma jd fotografi jer…malas nk swimming coz keadaan aku xmgizinkan…hahaha…

Aku pun terus lik bilik coz nk kemas2 tp sempat gak aku tido jap… hahaha..tepat kul 12pm aku chek out utk balik ke mlk…apa yg aku tahu aku happy kat Ancasa Allsuites Resort nie…sweet memories x mungkin aku lupakan….selamat tinggal nnti aku datang lagi…

Ada cerita tau disebalik percutian aku nie..sepanjang perjalanan aku ke PD rupa2nya lesen memandu aku dh expired date...tiba2 jer otak aku boleh tingat tarikh akhir lesen aku…hahaha…aku wat dek jer…aku terus drive ttp smp kuala linggi ada roadblock…aduhhhhh,cuak jugaklah tp mungkin aku nie comel sgt kot sbb tu polis x tahan…hahaha,perasan…smp PD br aku bgtau my hubby…dia terkejut & dia ckp mcmane leh lupa..cuai sgt…aku biasalah wat dek jer…coz aku tahu nawaitu aku betul..bukan aku wat2 lupa,mmg terlupa giler…hehehe…ms balik pun ada roadblock… hukhukhuk tmpt yg sm & 1 lagi kat Sg.Udang…Alhamdulillah semuanya lepas..xsangkut pun…hahaha…bila smp umah lega rasanya…ptg tu jugak aku g pej.pos hidupkan lesen…hahahaha…kerja gilaaaaaa…
yg pasti semuanya selamat…hehehe…penatlah cite so tgk jelah pic2 yg ada nie…penat tau edit..byk..pening kepala…hrp2 suka, xsuka xpe…cayaaaaaaalah mama…

Sabtu, 8 Ogos 2009

::ReuNion::

Panas...Panas..aku lagi panas kerna aku muncul kembali....

Aku happy...aku happy...dapat jumpa teman lama...xsangka planning yg last minute memberi seribu makna buat aku...salah seorg dr mrk x menetap di sini...dia bertugas di kl..setelah setahun lebih berlalu br kembali...berbagai onak & duri yg perlu ditempuhi...krn ketabahan,keyakinan,semangat & dorongan keluarga serta kwn2 dia berdiri gah skrg...

Aku suka bila dpt jumpa dgn dia..coz dh mcm adik sendiri...
4tahun sm tmpt keje,adakala minat yg sm...kira aku rapat dgn dia...nm dia Sue...hehehe..xtau lah dh berpunya ke belum...
(jgn mare yer sue)...huahuahua...

Anyway planning nie dicadangkan oleh kak shi member ofis aku gak...coz dia mmg dh lm nk jumpa sue...setahun kot dh x jumpa maybe kita rs sekejap tp rindunya yg membuatkan kita rs terlalu lama x berjumpa...

Aku,june,kak jah & kak shi jer yg ada ms nie...almaklum last minute...kak shi belanja mkn Pizza Hut...mmg happening bila dh jumpa...kalau nk tahu setiap cerita diiringi dgn gelak tawa...
xkan nk nangis pulakkan...of course yg kuat gelak c June...
dia mmg kaki ketawa...budak2 pizza pun x leh nk komen apa sbb kita org buat mcm umah kita org...hahahaha,mujur x ramai org mkn kat situ...agaknya takut nk kuar umah pasal virus H1N1...
agaknya ler..........

Lama gak lepak kat situ..ingat nk pie karoake kat jeti tp x jadi sbb sue pun ada hal...so after dh penat gelak ketawa,bertepuk tampar,posing2 maut,rakam2 apa yg patut,peluk cium & terus balikkkkk...hukhukhuk...

Tp x nafikan aku suka mcm nie..bila berjauhan wangiiiiiii jer...
kalau dekat asyik bau busukkkk jer...hehehe...nie aje pic2 yg sempat aku edit...xsuka xpe...hahahaha....

Buat Sue...tq coz lik mlk,akak doakan setiap perjalanan kehidupan sue di sana...jgn lupakan akak disini...nk diimbau kembali,kalau nk tahu tahun lalu area bulan 6 aku penah menangis krn terlalu rindu & ingat pd sue...terkejut c imah..tp nk wat mcmane itu yg aku rs...berkat usaha aku akhirnya aku dpt jugak berjumpa dgn adik aku nie kat Berkat..walaupun sekejap ttp aku berpuas hati coz tahu bagaimana dia ms tu,keadaan dia & khabar dia..aku happy sgt2..xleh nk luah lebih2 coz nnti meleleh...hahaha,k lah nnti lepak kat umah akak pulak mcm selalu erk...selalu keeeeeeeee....
hehehe...cayaaaaaaaaalah mama...

::30/07/2009 - Xtvti My Hubby::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Firstly aku nk say sorry kat my hubby coz lmbt cikit update xtvti dia ms g Port Klang hr tu...hehehe...terlupalah sayang...byk sgt perkara yg perlu dilakukan dlm bulan ogos nie...hehehe,busy mcm Ketua Polis Negara pulak aku nie...hahaha...my hubby g sn coz member H2.com wat celebrate birthday utk 4ahli mrk....
Airun,Anna,Ecah & Dg...mrk celebrate kat Mache Restoran,
The Curve Damansara..lgpun hubby Airun bertugas di situ sbgai Chef...

Tp utk makluman semua aku jer yg x dpt join..hukhukhuk...xpe2 aku sabar menanti pd bulan Okt akan dtg...hehehe...rindu kat u all member H2...eh lari dr topik pulak...hahaha...after mrk dh mkn2 smp kenyang,posing2 maut kat Mache tu...mrk pun g layan boling kat area tu jugak...dgr cite wardah byk scorr..
bagus3..hidup wanita..!!

So aku pun xtahu nk cite apa lg coz otak aku dh buntu nie...ini ajer pic2 yg sempat aku edit.. nnti aku akan edit lg di
Blog Huruhara2.com..cayaaaaaaaaalah mama...


**ptg nie nk g jumpa my sis...yahoooooo...

Rabu, 5 Ogos 2009

::Inilah yg aku pikir::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Hari nie aku halfday...ada hal sikit...cuaca pg nie mmg kurang baik...hujan membasahi bumi...lebat giler...smp tghr pun masih hujan lg...mmg best bila hujan tp adakalanya susah utk kita bergerak kemana2 walaupun menggunakan kenderaan...tp apa pun hujan itu RAHMAT dr Allah s.w.t....kita sebagai manusia perlu bersyukur...

Oh ya sebelum aku terlupa atau terpesong cuba tgk pic diatas...itulah keadaan selepas hujan di Melaka...jerebu semakin teruk...xtahulah apa nk jd dgn bumi...coz mcm2 pencemaran berlaku...skrg nie bertambah pulak kes kematian H1N1 di Melaka...aduh pening2...

Aku nie sebenarnya xtahu apa nk cite,tp dlm hati & minda aku terlalu byk cite...mcmane tue???hmmmmmmm...xpelah nnti aku cite lg...cuaca mlm nie sejuk jer,bantal pun dh memanggil2 aku...hrp2 hujan lg,bukan apa nnti lena tido aku smp pg...cayaaaaalah mama...

:: I LIKE ::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali....

video

Untuk makluman semua...aku bukan nk puji diri sendiri tp aku suka tgk video rakaman yg aku uploadkan nie...saje utk menghiburkan diri aku sendiri,lgpun nie blog aku... hehehe,ade aku kesah...rakaman nie adik ipar aku yg rakam ms birthday father-in-law yg lepas...spontan tau...aku pun xsangka boleh nk jwb pertanyaan adik ipar aku...niena..niena..krn spontan tulah aku suka tgk berkali2 walaupun sekejap jer...kalau xsuka xpe...xkecik ati pun...tp jgn mengutuk... BERDOSA BESAU tau... huahuahua... cayaaaaaalah mama...

***sebelum klik play video, pause dulu lagu rossa tue...karang x jelas pulak suara manja aku tu..hehehe

Isnin, 3 Ogos 2009

::Work...Work...Work...very tired::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Kisah disebalik pic diatas....hr nie aku mmg byk keje...sakit kepala pun ada...pening nk wat cawangannya..mcm2 arahan telah bertukar...tension...tension...tp nk wat mcmane dh tanggungjawab dlm bekerja...

Pic tu mengikut peringkat,dimana pic yg pertama busy kat ofis coz awal bulan byk nk siapkan invoice utk claim panel2 mawar..
pic ke2 sambung keje wat kat umah...nk kena senaraikan bayaran masuk dr panel2...hmmmmmmmmm,nk wat mcmane tugas aku...so wat aje ler...xkan nk merungut pulak...nnti big boss potong gaji,baru tahu!!huahuahua..
pic ke3 tu anak bujang aku yg sama loghat nk belajar...pantang nmpk aku wat keje pegang pen confirm dia pun akan turut serta...kalau dpt kalkulator lg dia suka...agaknya dh besau nk jd akauntan kot...amin...

Nie sempat lg layan blog kesayangan aku tau...update apa yg patut...yg terpikir dlm kepala otak aku nie...kalau xsuka xpe...xkecik hati pun...ADE AKU KESAH...cayaaaaaalah mama...

Ahad, 2 Ogos 2009

::Sunday::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Wahhh....dipagi ahad yg indah...cewahhhhh...tajuk BI...coretan Malay...oklah tueeeeeeeee...aku punya blog,aku punya sukalah...huahuahua....

Pagi nie seperti yg dirancangkan aku,hubby & hidayat gi breakfast umah mertua...sebelum pie aku singgah beli ns lemak daun pisang & popia basah kat tmpt yg biasa aku pegi(limbongan)...
biasalah kalau pie umah mertua kena bw apa yg patut...xkan nk pie dgn tgn kosong jer...hehehe...

Bila aku smp,mcm biasalah semua dh menanti utk breakfast....ayat pertama dr mulut mak mertua aku "apa ieta beli tuuuu,mak dh msk dh" aku pun terkejut gak tgk atas meja byk menu antaranya
Behon grg Singapore,Nasi Impit grg,cempedak grg & cucur pisang....oklah tueee...bedal ajer...hehehe...rezekilah,rezekilah....

Makanan yg mrk mkn dulu adalah ns lemak yg aku bw & popia...
berselera betul semua mkn,yelah kalau mkn ramai2 mmg sedappppppppppppp....hehehehe...sempat lagi hubby aku dok ambil pic so lehlah aku upload kat blog kesayangan aku nie...

Sebelum lik umah aku singgah kat ofis jap...ambil borang2 panel coz nk settlekan kat umah...hr ahad bukan kemas umah jer tp kena gak settlekan keje ofis aku...pening,pening...hukhukhuk... lgpun mmg xde planning nk g mane2...cuma tghr td pegi beli lauk sikit,
malas nk masak...hr off,tp kalau keje pun bukan aku yg msk..my mum yg msk..hehehe...

Oklah u all tgk jer pic yg ada nie...kalau xsuka xpe...xkisah punnnn,xkecik ati punnnn...hehehe... cayaaaaaalah mama..

::CelebRate BirThday - 60 tahun::

Panas...panas..aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Seperti yg aku coretkan pd khamis yg lalu...smlm sabtu ptg keluarga mertua aku celebrate birthday abah yg ke 60tahun..hehehe...dh tua dh...tp xpelah yg penting aku sentiasa doakan kesihatan beliau..Birthday khamis tp kami wat lewat sikit coz adik ipar aku Fendi & Niena ada lik ct...yg paling best sekali akhirnya my hubby dpt turut serta jamuan family nie...dia xjd lik hr ahad so dia dpt idea utk tumpang skali adiknya fendi lik mlk...

So aku & hubby beli kek & fendi beli KFC combo...mak mertua aku cuma hidangkan ketupat,kuah kcg,rendang ayam & cucur udang...niena & lokman makan jer...hehehe,jgn mrh cik niena n busu man...kak ieta gurau jer...yg pasti mmg happy dpt berkumpul semua...yelah masing2 x duduk mlk...inilah peluang yg ada...so ini ajer pic2 yg sempat aku ambil...sorry busu man pic xde erk,yelah sape suruh lmbt balik...byk keje yer...hehehe...cayaaaaaalah mama...