Isnin, 31 Januari 2011

Hujan...Hujan...Banjir...Banjir...

Weiiiiiiiiiii...lmnya x update...bukan malas tp xde benda nk kongsi bersama...nie br ada idea..

Dr hr sabtu melaka dilanda hujan berterusan sehingga hr nie...sejukkkkkkkkkkk tahap maksimum nie..mujur malaysia nie x de salji...ada org suka hujan ada org x...tp aku suka coz sejukkkkkkkkkkk jer cuma nk bergerak kuar tu susah sikit,walaupun naik kete tp kalau nk kuar dr kete confirm kena guna payunggggg...malasssssnyaaaaaaaaa...

Banjir oh Banjirrrrrrrrr....ada gak tmpt2 yg naik air...bila hujan dh berterusan begini...kesian pulak...tp ini semua dugaan...sabar jelah...

Smlm aku pie majlis kahwin kat Meru...so sepanjang jln dr melaka ke sana mmg hujan jer...kat highway hujan lebat sgt so kenalah jd pemandu yg berhemah...pandu cermat jiwa selamat..ingatlah org tersayang...hehehehe...

Utk part majlis tue nnti kita wat entry yg lain k...cauuuuuuuuuuuuu

Selasa, 18 Januari 2011

:: Riuh Pagi ::

hahahaha ( gelak jahat )...riuhkan diri anda di pagi2 yg indah ini...supaya x mengantuk...jgn layan aku sengal..hahahaha...aku nk cite cikit...( cuba cite2..) eh mcm dialog Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah jer...

Aku br tahu yg aku nie rajin ke dapur sejak 2menjak nie...kome nk tahu nape???aku pun x tahu...hahahaha...

just nak share jer sarapan pagi bersamaku...hahaha..dah 2hari nie brkfast kat umah jer with my hubby...smlm aku msk mee grg lembap...aku campur daging,udang & fish cake... sedappppnya...


itu cite smlm...Pagi nie pulak aku wat ns grg kangkung bukan Ngangkung tau...hahaha..so byk pulak aku msk jdnya aku tapau bw ke ofis..so boleh jimat duit x payah beli...hehehe...

Dulu M selalu melanda tp skrg R jer yg dtg so nmpk ler sikit2 menu i nie...coz menu2 yg mudah jer...sebelum tido mmg aku akan prepare brg2 utk tumis supaya pg esoknya aku cepat & senang sikit...tul x??...hehehehe...

Oklah aku dh x tahu nk wat riuh apa lg...tp x riuh2 gak...so jumpa kita dilain hari & masa... cayaaaaaaalah mama...

Jumaat, 14 Januari 2011

~Santan Habissssssssss~

Wow...gempak kalau kat dlm blog nie santan boleh habissssssssss...
hahahaha....aku nk story mory nie..x byk sikit jer....hehehe....

Smlm ptg aku pie kedai,hajat dihati nk cari santan tp huhuhuhu...santan yg ada dh 2hr...xnk ler nnti takut xjd pulak menu aku...bukan apa aku nk masak nasi lemakkkkkkkkk....utk brkfast pg td...skrg dh rajin turun ke dpr setiap pg...hahahaha...kalau sebelum nie bukan malas tp kbykkannya beliiiiiiiiiii jer....so 2011 nie save & saving...

Eh dh lari topik nie...hehehe...so pikir punya pikir, aku beli ler santan kotak...inilah kali pertama aku try...cuak gak kalau x jd...huhuhuhu...

Bgn jer pg tue terus msk...tp alhamdulillah jd gak nasi lemak aku nie...sedap gak guna santan kotak nie...lain kali boleh aku cuba lg...hehehe...kalau u alls tgk ns lemak nie xde sayur kangkung tp i change dgn tauge...ubah2 selera...janji sedapppppppp & boleh mknnnnnnnnn....cayaaaaalah mama...

Rabu, 12 Januari 2011

~Mata aku suka~

*AJL 25 *

* ASK 2010 *

* AJL 25 *

* AJL 25 *

Isnin, 10 Januari 2011

AJL 25 ~ Tok Ti...


AJL 25.....walaupun penat balik dr picnic bersama Geng H2...tp aku still duduk mengadap tv coz nk tgk AJL...bertambah terang mata nie krn Tok Ti ada wat performance..so tungggguuuuuu...

Dlm ms yg sm nk tahu gak sape yg menang..hajat dihati nk Faizal Tahir tp dia just menang persembahan terbaikkkkkkkkkkk jer....huhuhuhu...bosan betul yg dapat RM35,000 tueeeee....TOLONG INGATKAN AKU...tp aku xnk ingat langsung sape yg menang...hahaha...boleh mcm tue...boleh blahhhhhh....

Antara yg bertanding yg paling aku memberi tumpuan...of course Faizal Tahir ( Hanyut & Selamat Malam ), Shahir ( KDP ), Stacy ( Jahat )...kata org x berkelip ler mt nie..hahaha..

AJL 25 bg aku hanya biasa2 jer x mencapai tahap kepuasan aku...
hahahaha...

So u allllllllls layan yer video tue..coz favourite artis i...jika ada sesiapa yg x suka ,ADE AKU KESAH...hahahaha...yg penting aku suka tgk dia & persembahannya...Go..Go..Go..Tok Ti..
cayaaaaaaalah mama...

Sabtu, 8 Januari 2011

Celup...celup...celup...

Apa kes dgn tajuk post aku nie...aduhai..jgn ler salah fhm yer...hahahaha

Aku nk story sikit nie...hr selasa lepas geng aku "Puan Shie" ajak pie beli satay celup kat area jln balik ke umah aku...so hr tue kiranya hr pertama merasa...sebelum nie dok pandang jer pck tue berniaga..hahaha

Aku tahu pun sbb geng lama aku bgtau kat situ ada jual satay celup sedap..mmg sedapppppppp gilerrrrrrrrrrrrrrr....mula2 beli RM11.00 utk hr pertama , hr ke2 aku beli RM20.00... hahahaha...hidayat suka tueeeeeeeee...biasa harganya 1 cucuk RM1 jer...tp sorry k aku x sempat lg nk snap pic satay celup..asyik lupa jer..tahu2 dh slmt bedal...hahahaha..lain kali k..

Tp yg bestnya hr ke3 geng2 aku pie , pck tue x berniaga...hahahaha..pck tue ct almaklum malam jumaat..so dia perlukan ms utk rehat...hahahaha..( jgn fikir yg bukan2 erk )...

Hari nie pulak Geng H2 turun ke Kuala Linggi..so aku,hubby & hidayat nk pie lepak2 sambil BBQ dgn mrk...rinduuuuuuuuuuuu bangatttttttttt sm mrk...hehehe...bermalam disana...so aku sepi utk seketika...cauuuuuuuu...cayaaaaaalah mama....

Isnin, 3 Januari 2011

...Kepala ~ Perut...

Apa kaitan tajuk aku erk ???

Hari nie busy coz chip ct ... so byk keje i kena tlg settlekan...huhuhu...dr pg smp area kul 2 br settle...br ler dpt on9 FB...hehehe

Lunch pun lewat td coz ada document urgent yg perlu diselesaikan...so apalg gastrik pun mendtg...huhuhuhu...sakit kepala + gastrik....menyakitkan...

Bila keje sorg2 nie,jiwa kacau ler...hahaha...layan lagu yg sm dgn blog aku nie...hahaha...

Oklah x tahu nk merepek apa lg...mata pun makin layu nie...cayaaaalah mama...

Ahad, 2 Januari 2011

:: semua ada ::

Apa kaitan dgn tajuk erk???hehehe...hr nie hr ke2 dlm tahun 2011...so rutin aku seperti biasa ar...first day 2011 undangan majlis perkahwinan neighborrrr & kwn klinik....

Cantik tarikh kahwin mrk 1.1.2011...tp cantik lg tarikh kahwin aku 28/05...hahaha.....anyway tahniah kpd sesiapa yg mendirikan masjid semalam...selamat menempuh alam baru & kekal ke akhir hayat...Amin...
Petang smlm aku balik umah mertua,biasalah itu pun rutinku setiap hujung minggu...so aku tapau Pizza Hut...alahai bukan mahal pun..guna Hot Tiket...eh untung tau kalau sesape guna prepaid 012 or 017 cari ler hot tiket coz byk kebaikannya..malas nk senaraikan,u all pie kedai top up & suruh mrk terangkan...hahaha....
Hari nie pulak mmg busy coz pie market beli brg basah utk dimsk ler...hehehe..hr nie pun x gi jalan mane2 habiskan ms kat umah jer...
Esok bermula ler alam persekolahan...mujur anak aku start hr selasa..coz esok tadikanya hanya utk nursery & 4,5tahun...dpt rehat sehari lg yer hidayat...hehehe

Pada cikgu2,bermulalah tugas mendidik anak2 bangsa..curahkan ilmu mu itu pd anak2 kami semua,semoga ilmu yg dicurahkan bekalan buat mrk utk ms depan..Amin...
Utk aku pulak...esok dh mula kerja utk tahun baru nie so jadilah pekerja yg cemerlang...hehehe... moga x malas2 lg...doakan yg terbaik utk aku & family...cayaaaaaalah mama...

Sabtu, 1 Januari 2011

:: Tahun Baru ::

Berakhir 2010...muncul 2011...AZAM????

Hai azam lama pun x dpt nk complete so forward jer 2011 nie..moga 2011 memberi makna & langkah yg lg baik dlm kehidupan aku seharian baik dlm kerja or rumahtangga...2011 juga tahun planningku yg ada tersenarai dlm list utk muncul 2012...hahahaha

Insyallah jika diizinkan Allah s.w.t....apa yg aku harapkan dapat aku perolehi...Amin..

Tapi bila dh 2011,oohhh umurku semakin meningkat..tp hati & jiwa still muda tau...hahaha..remaja gitu...

So apa pun azam u alls..aku doakan dpt dilaksanakan...Aminnnnnnn...

Tadika Al - Aqil Certificate Presentation & Year End Concert 2010 - 13/11/2010


video video

06/11/2010 - My Son 5 years..

:: Raya 2010 ::