Khamis, 30 Julai 2009

::Hi-Tea::

Panas…panas…aku lagi panas kerna aku muncul kembali…

Ptg td aku ada Hi-Tea dgn geng2 Datin…hehehe..alah dgn geng ofis kak shi & june jer...kiranya D,DS,DP saje yg ada…ini pun last minute punya planning…lg pun dah lama xmamam kat Yong Tau Foo Pulau Gadong…mmg suka pie kat sini coz byk betul pilihan yg ada...mcm2 jenis...

So lepas keje kitaorg pun bergegas ke sana krn umah masing2 semua jauh2 bukan dekat pun…sambil mkn sambil borak..biasalah kalau dh jumpa mmg ada jer yg nk dibualkan..semuanya yg bernas,xmain ar nk mengumpat2 nie…hehehe…my hubby xde so aku lepak sampai nk dekat pukul 7mlm…seronok gak ada masa kita dgn member2,ada masa gak dgn family…baru rasa complete ruang2 yg ada…kalau asyik dgn family jer bosan gak…kita perlu buka minda kita supaya bergaul dgn org ramai... dari situ kita mengenali diri masing2...yg baik kita ambil,yg buruk kita buang...betul x…???

Eh..eh..lari topik pulak…kenyang giler mkn td…tp tetap tapau utk my mum,dad & my son…xsempat nk ambil pic dh selamat mrk mkn..so ada cite sikit disebalik pic Yong Tau Foo nie, sebenarnya aku minta tlg kak shi ambilkan sbb ms mkn td terlupa nk angkat..hehehe..sbb tu lain meja..huahuahua…so tgk jelah pic2 yg sempat kak shi ambil n dieditkan oleh akucayaaaaaaaaalah mama…

## Wat cik nana (Full of love),ingat x kita penah pie mkn dgn Aiza kat Yong Tau Foo Tg.Keling...sama ar nie,kiranya nie cawangannya...ms kita zaman dara dulu...

**Birthday Father-in-law**

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...

Happy Birthday Myspace Comments

Hari nie merupakan birthday ayah mertuaku...tp x celebrate hr nie maybe wat hr sabtu coz adik2 ipar aku semuanya ada..Fendi & Niena lik ct...tp yg sedihnya my hubby xde coz dia pie Port Klang ptg nie ada Program dgn H2.com & sport club Sankyu...sykt dia bertugas...4hari pie,ahad br lik mlk..hukhukhuk..aku xplan lg dgn mak mertua aku nk wat apa sabtu nie tp yg pasti aku ttp join dgn hidayat jer lah...nnti aku upload pic2 yer...cayaaaaaaalah mama...

::Isnin & Selasa::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali..

Isnin - pg2 aku dh g breakfast…hukhukhuk…seorg diri kat kedai kakak Bimb…yg mane tahu tu bagus ar…yg x tahu tue dtg ler mlk…aku breakfast nasi grg kampung & Nescafe Tarik…huuuuuuuuu sedapnya….xsempat nk ambil pic coz org ramai..malu ar…hahaha…

Bila masuk ofis aku mcm biasa ar wat keje tp xtahu apa keje yg aku wat…hahahaha…nk dijadikan cite hujan lebat gler kat mlk…ada gak kawasan yg banjir…terpaksa wat pemindahan ke sekolah2…aku simpati gak lah..tp nk dijadikan kisah ofis aku pun masuk air tueee,benggang giler ar…hujan lebat + angin so tempias masuk dr tingkap…dh 1 pekerjaan nk duk mengemas…tekanan…tekanan…mulalah piker nk pindah ofis lg lah….hahahahaha...suka hati aku je kn..

Ptg mcm biasa ar kat umah layan anak,layan hubby,layan Ym…yg pasti layan Blog kesayangan aku nieeeeee….sape x sayang blog beb…hahahaha…nk layan FB tp kat umah xleh buka,aku jd pelik tau…geram pun ada..tp bila fikir2 semula maybe sbb streamyx aku…dh 2minggu line x cantik sgt…hukhukhuk…

Selasa - pg2 aku g breakfast tmpt yg sama cuma berbeza air jer “Nescafe Ais”…hahaha…tp yg x bestnya terserempak dgn member lm 1 ofis dulu..kiranya dia dh x keje dgn mawar lg lah…tp yg aku pelik napelah ada org mcm nie…korang nk tahu knp..??dia boleh ckp dgn aku
“dh terlambat bangun kelam kabut anta anak g tadika,x sempat nk mandi & basuh muka" so apa yg korang fikir??pastu siap oder mkn coz katanya perut lapar tu yg singgah brkfast dulu…aduh kusut betul minah nie...Kalau rupa jer cantik tp kebersihan xtau jaga..xtau lah apa aku nk ckp lg…masalahnya cantikkkkkk ker…hahahaha…tp yg pelik tu keje kat Spa tp kebersihan bersepah…hahahaha…bukan nk mengutuk tp bagi semua kaum perempuan baik dh berkahwin ataupun belum..kalau bangun pg or dr tido jer tolonglah cuci muka,berus gigi atau lg senang mandi terus…jgnlah jd mcm org yg aku cite td…huahuahua..Penat ar cite kisah org mcm nie…so malas nk pikir kalau jumpa pun selepas nie wat bodoh jer…

Oklah aku pun xtau nk story apa lg,so ini jer yg ada yg terlintas kat fikiran aku nk cite…hahahaha…..xsuka xpe..ADE AKU KESAH…cayaaaaaaaalah mama…

Selasa, 28 Julai 2009

::Autumn In My Heart::

Panas...panas...aku lagi panas kerna aku muncul kembali...



Drama korean nie mengingatkan kembali suka duka aku semasa drama ini ditayangkan di Tv..pada tahun 2001...aku mmg amat meminati pelakon utama dlm cite nie...kalau xsuka xpe...ADE AKU KESAH...cayaaaaaalah mama....

::Takdir Yang Tercipta - Fahrin Ahmad & Umie Aida::

Panas..panas..aku lagi panas kerna aku muncul kembali...



Dialog akhir antara Fahrin & Umie yg paling aku suka...cayaaaaalah mama...

Ahad, 26 Julai 2009

*Aktiviti family aku*

Panas..panas..aku lagi panas kerna aku muncul kembali..

Tak sangka sama sekali ini adalah coretan aku yg ke 100 sejak dr Mac yg lalu...Hari ini pagi2 lg aku dh siap2 nk gi umah family mertua aku..xjauh pun dekat jer…coz hr nie hubby aku nk kemas kat sn…mesin rumput jer..so aku,hubby & hidayat breakfast kat sana jer..mak mertua aku wat breakfast mee hailam & roti bawang…pastu my hubby & bapa mertua jer yg wat keje...adik ipar aku Lokman xde coz dia ada keje kat Ayer Keroh…mak mertua aku mcm biasalah siapkan brg2 niaga utk esok…

Bila hubby aku dah settle semua keje,kita org pun lunch ar 1 family...mak mertua aku msk tomyam campur,sambal ikan tenggiri & sotong msk kicap….anak aku mcm biasalah kalau ada lauk sambal ikan tenggiri or parang mmg bertambah2 dia mkn…mungkin itu lauk favourite dia… Dlm pukul 2 aku dh gerak nk pie Giant coz nk beli brg2 hidayat…apa lagi dh smp sn,anak aku pau papa dia supaya belanja KFC…aku & hubby dh kenyang so layankan aje ler anak aku nie..lg pun kitaorg jarang kuar2 mkn kat luar..ada2 kala jer…so hidayat just beli chicky meal jer dptlah permainan jigsaw puzzle…

Sampai umah jer dia dh suruh papanya cantum2kan puzzle tu..so papa dia layan ar..aku malas nk pasang2 benda tu..peningggggg…baik aku FOCUS pd BLOG KESAYANGAN aku nie…hehehehe…hanya pic2 yg ada dibawah jer yg sempat aku ambil,xsuka xpe..
ADE AKU KESAH…cayaaaaaaaaaalah mama…caucincauuuu…
***mlm nie nk tgk cite sepah kul 10mlm...

Sabtu, 25 Julai 2009

::Kenduri Aqiqah Nur Qistina Qaisara::

Panas...panas..aku lagi panas kerna aku muncul kembali.....

Hari ini aku ct coz ada jemputan dari family Pak itam aku...cousin aku,Abg Shaffri wat aqiqah utk anak ketiganya iaitu Nur Qistina Qaisara...kali nie mrk xwat kat KL tp wat kat Kg. mak itam aku di Lubok China...aku kenalah join coz hr tu mak itam aku masuk wad krn jantung aku x pie..so kali nie aku pie dpt gak jumpa cousin2 aku tp semuanya lelaki...Shah & Shahril still bujang lagi..hehehe...sebenarnya umah mrk kat Taman Maluri Cheras biasalah kita org pie tp kat kg nie my mum n dad last pegi ms Pak itam aku bertemu jodoh dgn mak itam ( nikah ar )...bayangkan cousin aku yg cikgu tu (Kak Wai) dh berumur 35thun...brp lama my mum n dad xgi Kg Mak itam aku..mujur my dad pandai cr..kalau x sesat agaknya..tp aku mmg xleh jln kat situ ar kepala aku mabuk sbb jln dia bukan lurus tp mcm ular daaaaa...aduh aku asyik pegang myk cap kapak jer tau...tp akhirnya smp gak...

Bila dh smp biasa ar semua kena salam..walaupun ada yg aku x kenal tp biasalah aku senyummmmmmmm jer...aku nie kdg2 jd pemalu...hehehe...ms aku sampai dh mula marhaban...sedap telinga aku mendengar...tp HP sentiasa ditgn krn aku nk ambil pic2 ms kat situ...smbil2 tu layan sms ar...kalau x, bosannnnnn...xpayah nk tolong2 nie coz semuanya katering..pinggan mangkuk pun x payah kita nk basuh,depa bw lik jer...

Yang pasti aku mmg rapat dgn cousin nie...wife abg shaffri
(kak liza) walaupun dah ada anak 3org nie tp badan maintain cantik...kalau nk tahu cuba tilik pic2 kt bwh tu dia pakai bj kebaya pendek warna pink & skirt itam...kalaulah aku dpt mcm tu,betapa gembiranya hati beta...tp bak kt org nak seribu daya,x nak seribu dalih..yg penting displin ketika diet..eh dh berubah topik pulak...i'm sorry..

Setelah selesai marhaban,cukur jambul,tahlil barulah boleh mkn...aku senaraikan menu2nya..kari kambing,ikan sepat+nenas msk lemak cili api,ayam msk merah,sayur campur,ikan masin,ulam,sambal belacan,kuih koci,kuih badak,kuih kek gula hangus,kuih karipap & pulut kuning....pergh mmg sodaplah..nk tahu knp??sbb ada kari kambing...hahahahaha

Bila perut dh kenyang biasalah org2 tua nie dh berjumpa,berborak mcm x ingat nk balik...aku bosannnnnnnn sgt...yelah my hubby x join coz dia keje hr nie...dh ler aku dpt soalan cepumas dr Abg Shaffri...bila nk tambah lg ta???aku just jwb "Insyaallah kalau ada rezeki" tp dlm hati jwb 2012,malulah pulak"hahahaha...aku nie kdg2 giler2 cikit...sedap mulut jer nk jwb...tp xpe cousin aku pun fhm...

Oh ya sebelum terlupa aku suka souviner yg dia bg..coz paper bag tu menarik warna purple tp ada cetakan nama anak Abg Shaffri,tarikh,hari & serta tujuan kenduri nie...dlmnya ada lah kuih baulu,gula2 & coklat,telur & angpau RM2...xpenah lagilah org bg kat aku kecuali kalau majlis kahwin tu biasa ar...lg pun Pak itam aku buka company yg melibatkan printing...maybe wat kat company atoknya lah....aku rs dh penat pulak membebel kat sini...so apa kata u all tgk jer pic2 kat bwh yg sempat aku ambil td...cayaaaaaalah mama...caucincauuuu...

Jumaat, 24 Julai 2009

::Novel Ilham Hati::

Minat aku…minat aku….dh selamat bc novel nie..yg ditulis oleh Damya Hanna…antara penulis yg amat aku minati krn aku mempunyai semua koleksi novelnya…BICARA HATI,SEPI TANPA CINTA,SAAT CINTA BERSEMI,RELA KUMENANTI,SENAFAS RINDU & TERNYATA CINTA….

Sebelum aku ceritakan apa kisah novel terbaru beliau.. aku nk selitkan sikit pengalaman aku yg betul2 menguji tahap kesabaran aku mencari novel SEPI TANPA CINTA pd tahun 2004…so ms tahu novel tu baru berada di pasaran,aku pun excited ar nk beli…ttp semua kedai buku yg aku pegi habis…ADUH FRUST giler….

Kebetulan aku g bercuti kiranya mcm honeymoon jugaklah coz br kahwin ms tu..aku,hubby n family mertua aku gi bercuti kat Langkawi…nk dijadikan cerita..tgh aku kusyuk berjln smbil shopping sakan tup2 aku ternmpk kedai buku yg x brp besar x brp kecik…aku masuk dlm kedai tu dgn seribu harapan..Alhamdulillah rezeki aku ada..novel yg aku nk ada terjual disitu…ms tu mmg happy giler,hubby aku geleng2 kepala coz dh fhm sgt dgn minat bini dia…hahahaha..yg pasti aku happy,kalau xmkn pun xpe lah coz dh kenyang dpt novel yg aku cr krn kat mlk xde stok..ms tu nk koyakkan plastic tu pun sayang tau...hehehehe…itulah citenya…

Kembali semula ke novel Ilham Hati…cite nie mmg best..kalau yg x bc sepenuhnya kisah ini setakat membc sinopsis shj tidak mencukupi…krn aku tahu ada segelintir yg asal bc ada penyakit mesti xnk beli..tp pd aku penulis DAMYA HANNA adalah salah satu yg terbaik.

Kisah kehidupan rian dan hanif…rian merupakan pesakit Retrograde amnesia…berlaku selepas dia berkahwin dgn Hanif..bukan insan yg dia cintai..begitu juga dgn hanif…akibat lupa sejarah yg lalu…rian merubah menjadi yg terbaik di mata hanif walaupun hanif terlalu byk agenda yg ia hendak lakukan…nk TAHU???? Belilah,dapatkan segera dipasaran…aku Cuma coretkan bait2 dialog yg ada dlm babak novel ini….tp xleh byk erk…

**Rian , xde apa yg mustahil dlm hidup ini.u x boleh ingat kehidupan u 4 tahun yg lalu..u xboleh terfikir ke,mcm2 boleh berlaku dlm ms 4 tahun tu termasuklah perkahwinan u dgn i….

**Hanif,I’m totally lost in my own world.This is not my life!Everything is different..so different…

**sebenarnya hidup kita tidah pernah bahagia…u dgn cr u,I dgn cr i..itu yg u nk dulu…itu bukan 1 kebahagian buat i…hati hanif berkata2…

**kalau betul perkahwinan u ada masalah ,I hrp u byk2kan bersabar…hidup kita x selalunya indah…ada msnya naik, ada msnya turun…

**hina benarkah dirinya??teruk sgtkah perangainya sehinggakan hanif membencinya dan sering berkasar serta berkeras dgnnya??hanif x pernah menunjukkan kasih sayang dan mengelakkan diri tido bersamanya…rupanya hanif mmg membencinya bertambah pilu hatinya hanif x pernah mencintanya…

Mampukah rian mengatasi semuanya…???adakah misi hanif berjaya…???aku xnk teruskan dialog2 yg ada krn semua isi novel ini penuh dgn maksud yg tersirat dan tersurat…lebih baik kita ada koleksi so boleh bc sendiri…hehehehe..yg pasti Rian bertambah keliru dan hanif pening memikirkan apa yg perlu dia lakukan dan menyelesaikan masalah rumahtangga mrk…samada suka atau pun duka akhir cite ini...bclah sendiri..anda akan tahu bagaimana bagusnya kisah novel dr DAMYA HANNA…

Anyway…ada part zariel,junita n qasdina ( novel ternyata cinta ) diselitkan di novel Ilham Hati…so sape yg x beli or bc lg..sila2 lah cr & beli…tetapi kalau dh xminat xpaksa..bg yg minat aje ler..hehehe..wat penulis DAMYA HANNA cepat2 wat novel yg terbaru…hehehe…layannn…caucincauuu…

Aku HaPPy..Aku HaPPy..tGk CiTe RaHsia HaTi

Aku happy mlm td coz tgk cite rahsia hati..akhirnya ia membuatkan emosi aku jd seorang yg periang n hati ku berbunga2 bila menyaksikan 2watak yg amat aku minati syamil & camelia…antara mak camellia (normah) & syamil telah terjwb..mrk merancang utk menyatukan syamil n camelia…gembiranya hatiku ini…

Masing2 menceritakan kembali setiap apa yg telah mereka rancangkan dan utk apa mrk lakukan ini semua…yg paling aku gembira camelia dpt memahami keadaan yg maknya lakukan, ialah hati dah terpaut dgn syamil so bila dpt tahu mcm tu betapa berbunganya hati camellia tu mcm hati aku..hehehe..demi syamil n camelia..persoalan setakat nie sudah terjawab..

Hatiku berbunga2..ms aku nk tido aku masih tersenyum krn teringatkan kenangan manis yg mrk lalui..walaupun ia hanya 1 lakonan dlm 1 drama ttp aku dpt merasakan setiap detik,kata2,lirikan mata,gaya tubuh mrk dlm setiap saat n minit cerita itu…

Tp skrg watak amar & sara pulak yg membimbangkan aku…aduh pening jugak ada part mrk nie..harap2 pengarah dpt mengubah sikit cite nie supaya amar & sara boleh bersatu bg mengatasi perasaan cinta & cemburu mrk terhadap syamil & camelia …hahahaha,pandai2 jer aku nie..tp kalau sesiapa yg ikuti mesti sm pendapat dgn aku…PERCAYALAH…hahahaha

Aku xmampu ar nk luah dgn kata2 tp yg pasti aku mmg happyyyyyyyyyyyyyyyyy giler dgn cite nie wat ms nie…mcmanelah episode seterusnya….jgnlah wat hatiku resah…jgnlah wat emosiku jd mcm tina kat drama CINTA GILA…hahahaha…emosi aku memainkan peranan aku setiap kali menonton cite yg aku minati…mahu pun aku membaca novel…itulah AKU…
kalau x suka,xpe…ADE AKU KESAH…yg pasti KO ADE, KO XDE….hehehehe…betapa senangnya HATI BETA….hehehehe..wat datin2 yg sepasukan dgn aku…kita nntikan episode akan datang…wokey..assalamualaikum…caucincauuuuuuuuuuu....


** xsabar nk tgk ulangan n dwload episod nie...

Khamis, 23 Julai 2009

::MaCaM biaSa::

Hr nie aku lewat sikit update..coz nk sekali dgn menu berbuka pose...xpayah 2,3x aku nk update...yelah kdg2 rajin kdg2 malas...hehehe...yg pasti aku ttp update...hehehe...bak kt org kita punya blog, kita punya sukalah...hehehehe..hr nie menu aku mee grg n nescafe tarik..my mum ada msk gak lauk sambal ikan gelama & grg sayur kubis shj...so aku bedal jelah janji ada rezeki utk berbuka...kita perlu bersyukur dgn apa yg ada...so malas nk panjang lebar, layan jelah apa yg aku coret n paparkan....caucincauuuuuuuuu.....
p/s : esok ada kelainan..tungguuuuuuu..

Rabu, 22 Julai 2009

*Seperti Yang Dijanjikan....menu berbuka..*

Hehehe...hr nie aku berbuka puasa dgn menu2 diatas..mesti ada yg terliur tu...nasi campur berlauk kari daging,ikan grg & ulam....my mum yg msk..hehehe..yg western tu aku yg grg td...ingat nk wat lempeng coz ada kuah kari dgg tp x jd pulak...smp umah dh bertukar selera..huahuahua...nescafe tarik x dilupakan krn aku mmg suka minuman nie..kalau sesiapa yg selalu ikuti blog aku mesti sentiasa nmpk nescafe tarik....so xtau nk membebel apa lg..layan jelah menu2 yg ada nie...
caucincauuuuuuuuuuu....

Suka..suka...merangkumi Benggang..!!!

Mesti ada yg tertanya2 knp tajuk post aku nie..hehehe...smlm ptg aku g kedai member aku dgn budak ofis..kak shi...kak jah pun ada sekali..kat area Giant...Pesona Anggun Beauty Care & Spa..kalau nk tgk leh lah buka blognya.. http://pesonaanggun.blogspot.com
( pemiliknya kak Ina ), lama gak aku lepak kat sn smp dh nk maghrib br lik umah...yelah bila berkumpul dgn member2 nie jd happening sikit...kalau para adam ada nie mcm leceh sikit..almaklumlah kaum hawa nie mcm2 nk cite..hehehe..kat situ gak bukan hanya utk Facial or Spa jer tp ada gak jual bj2,aksesori & mcm2 lg lah...kalau sape2 yg dtg mlk or mmg dh berada di mlk sila2lah singah ke Spa ini...hehehe, promote tue...aku x ambil pic kat Spa tu coz u all layari jer link yg aku bg td...leh tgk n bc sekali kat situ...

Yang aku benggang mlm smlm coz xdapat tgk cite yg aku minat kat astro prima Cinta Gila...coz smlm my hubby,my mum & my dad tgk movie 413...frust tau...walaupun cite cinta giler tu ada ulangan hr sabtu pukul 10mlm n leh download kat youtube ( irienad ) tp hati ttp nk tgk tau...coz smlm tina jd org tua...nk tgk ariana & malik...hukhukhukhuk....mujur bukan AF...hahahaha...tu yg aku benggang tu..ptg tu dh suka2 tp ada gak benggang sikit...hehehehe...so yg pasti aku kena tgk ulangan cite nie....xpelah nk wat mcmane,mengalah je lah..hehehe..

Hari ini aku pose so nntikan menu berbuka aku...kalau sempat mlm nie aku update lg,kalau x esok jelah..hehehe..
caucincauuuuuuuuu.....

Isnin, 20 Julai 2009

::Menu Berbuka Pose...hehehe::

- nescafe tarik,daging msk itam,ayam madu,ns lemak,pizza & samosa ayam-

Seperti yg dijanjikan...hr nie aku selamat berbuka..sedap menu aku tau..aku g pasar mlm bukit baru..teringin nk mkn daging msk itam...so ajaklah member aku kak shi (pose gak) & miss june gi round2 the world kat psr mlm tu...bila pie sn mcm2 aku borong,hehehe..mcm bulan ramadhan pulak..yelah umpama mcm bazar ramadhan..hehehe...bukan apa beli lebih sikit dptlah my mum,my dad,hubby & hidayat mkn sekali...tp menu kat atas tu antara yg aku mkn ar..nmpk jer byk tp bila dh kena nescafe tarik perut pun rs kenyang...
hahaha..apa pun menu yg my mum msk sambal petai,ikan selangat grg & sayur campur..pic yg my mum msk aku xambil...huahuahua...so esok insyallah aku pose lg tp xjanji sama ada aku upload menu pic aku ke x..tgk mood..kalau rajin aku update..tp biasanya aku mmg rajin update blog..( wah masuk bakul angkat sendiri )...hahahaha...so layan je lah pic yg ada,mane tahu boleh jd pembuka selera...caucincauuuuuuuu....
p/s : wat imah,ko jer x join g psr mlm...almaklum erol dtg ambilkan..hehehe sory!!

Pose...pose...pose...

Hr nie aku dok kat ofis xtau nk wat keje apa...so aku layan majalah mangga,wat cek panel,download movie jap & dok layan novel jap...hahahaha..boss kalau tahu dia potong kepala aku....hahahahaha...tp xpe boss xde hr nie..so aku layanlah apa yg aku suka..janji aku happy..hehehe...hari ini aku pose...sambung semula pose ganti aku yg tercicir nie..almaklum ar kaum perempuan..hahahaha...jujur tue...tghr nie terpikir menu apa nk berbuka tp xsure ar..nnti after berbuka aku update menu aku...hehehehe...aku mmg mcm nie suka wat blog nie mcm warung aku...hehehe..xpelah yg pasti aku suka lgpun hubby aku xkisah sgt janji bini dia happy go lucky...k lah aku nk sambung wat apa yg patut..nnti mlm kita sambung k...caucincauuuuuuuu...

Ahad, 19 Julai 2009

Breakfast berSama faMily...

Hari ahad dh menjadi kebiasaan aku sekeluarga utk berkumpul..so apalagi breakfast ar..pg mcm biasa aku g lie kat warung Hajah Robiah kat Limbongan..aku beli ketupat & kuah kcg/rendang kerang (menu hidayat),beli roti canai & nasi lemak daun pisang (sedap tau)..tp kat umah dah siap mee goreng udang & nescafe tarik..sedap tu...after breakfast biasalah tugas harian aku & hubby..kemas umah,mop umah,basuh baju,cuci toilet,bersihkan kipas bilik..xsuka sgt habuk2 nie..coz anak aku allergic sikit (kulit mahal)..
Perancangan ptg nie dh ada nk lik umah mertua x jauh pun dekat jer & nak pie beli barang sikit kat Giant...yg pasti anak aku mmg suka sgt pie Giant..lg pun ringkas sikit kat situ..org pun x ramai...k lah setakat nie jer aku nk coretkan dulu..nnti ada any idea i update lg...so layannnnnn jelah...kalau xsuka xpe..ADE AKU KESAH..hehehe...caucincauuuuuuu...

Jumaat, 17 Julai 2009

::Rahsia Hati::

Mlm tadi aku lyn cite kegemaran aku iaitu Rahsia Hati kat Astro Prima...aku mmg suka ikuti cite nie setiap minggu ttp ada gak yg tercicir tp xkisah sgt coz ada ulangan hr sabtu kul 11mlm & leh download kat youtube (irienad)...

Yang membuatkan aku nk coretkan kat blog aku nie krn cite ini telah membuatkan hati,perasaan & emosi aku terganggu...Walaupun aku tahu akan kesudahan cite ini (tp x sure lg )..hehehe..tp mengapa aku masih tertanya2??untuk apa??Adakah krn watak syamil?watak camelia?...oooo tidak...tp sebelum terlupa ada gak member aku yg kononnya mengaku muka iras2 Aaron Aziz tp dah kahwin ar

..( jgn ada gosip pulak,kuar paper nnti...hahahaha)...

Berbalik pd cite Rahsia Hati nie...kadang2 aku x faham knp pulak watak Camelia perlu jd mcm tu..terlalu memendam perasaan..yg terpikir kat kepala otak aku nie "EGO"...tp aku nk wat mcmane PENGARAH suruh...hukhukhuk..

Tentang watak Syamil pulak,pelikkan??nape dia perlu berkahwin dgn Mak Camelia(dlm perancangan)...sedangkan hatinya untuk Camelia....aku jd emosi pulak bila tgk cite nie...walaupun ia sebuah drama ttp ia ada juga berlaku di bumi yg nyata ini...hehehe, betul x?

Nak menyuarakan lebih2 pun x boleh gak sbb skrip dh ditulis,drama dh diterbitkan yg mampu aku wat..tgk jer sehingga akhirnya...

Bukan apa nnti PENGARAH benggang lak dgn aku..nnti dia ckp

"KO ADE,KO XDE"...hukhukhukhuk...nie ajelah tentang cite kesukaan aku Rahsia Hati..k lah sape2 yg x penah menonton drama nie,sila2 lah tonton...caucincauuuuuuuu...

p/s : sesiapa yg xsuka cite nie..ADE AKU KESAH..huahuahua

Rabu, 15 Julai 2009

Jamuan Di Umah Un & Ajak (H2.com)

Bulan lepas member2 Huruhara.com gi jamuan makan kat umah Un & Ajak...pic dia yg kat atas nie..itulah owner yg wat jamuan nie..tp apa pun Presiden H2.com xdpt join coz ms tu sepupu kami kahwin..of courselah presiden tu my hubby...hehehe...so im very happy coz mrk still jemput kami ke jamuan nie n anta pic2 yg ada nie pd aku...walaupun aku n hubby x dpt join tp kami tetap dpt merasakan happening mrk nie..almaklum mrk nie gila2 mcm aku gak..sape yg kenal aku tahulah mcmane..hehehehe...tp kadang2 pemalu gak...huahuahua...so layanlah pic2 yg ada nie...bila tgk mrk mkn terasa lapauuuu pulak....caucincauuuuuuu....

p/s : Tq for geng2 H2.com coz send pic kat ieta...my family very miss u all...

*Mengenang kisah AF yg lalu*

Smlm selepas aku layan cite cinta gila kat astro prima..aku pun gatal2 tgn ar change chanel astro ria..eh..eh..tgk ada ulangan Konsert Af5 minggu ke8...wah rasa rindu pulak dgn musim Af...hehehe...aku dok tgk dgn peminat FANATIK kecik molek "Ahmad Hidayat"..hehehe...coz diakan minat kat MILA Af5...minggu tu mila nyanyi lg "AKU TAK BERSUARA"...seronok tau bila dok tgk ulangan2 nie...aku layan smp kul 12lebih br aku tido..

Tp yg pasti ms musim tu kan pengacara dia pak nil so mmg best ar...ingat lg dgn tie warna merahnya tu...hehehe...tp AC pun ok gak...aku x kisah sgt bab2 pengacara nie asal AF confirm aku tgk n ikuti setiap perkembangan mrk...kalau sape yg lupa meh aku imbaukan...mula2 start lagu Boria Af5...byk2 musim mane ada wat boria2 nie...musim ke5 je lah yg wat...ada gak beberapa artis jemputan antaranya Nila Kurnia,Safura body yg mmg cantik & bla2....tp bila dok tgk musim nie teringat pd Arwah Loloq yg jd pengkritik jemputan ms tu...sm2 kita sedekahkan Al-Fatihah...

Pagi td aku siap2 nk gie keje,tiba2 aku dgr anak aku suruh atoknya tukar AF..so aku br nk melangkah ke dapur tup2 aku terdgr trademark seseorg.."APE KEHE NYER YOP"..hahahaha...nk tunggu dia nyanyi lambat sgt kang lambat lak aku msuk ofis so aku tinggalkan jer hajat dihati nk tgk riz nyanyi..hehehe...tp yg pasti aku tahu dia dgn baju birunya n jambulnya itu..hahahaha....minggu tu dia duet dgn Nadia "Endless Love"...sedap lagu tu...hehehe...

Apa pun aku nie antara yg meminati Akademi Fantasia..walaupun ada antaranya yg x minat dgn rancangan nie.."ADE AKU KESAH"...hahaha..tp yg pasti aku minat..maybe hiburan salah 1 minat aku...hubby aku pun dh faham kalau musim AF nie kena mkn sebelum kul 8.30pm coz aku nk FOCUS pd AF...xkisahlah diari ke konsert ke janji namanya still Akademi Fantasia...hahahaha...k lah itu saje kenangan aku di musim AF...nntikan kemunculan AF8 nnti..caucincauuuuuuuu...

Isnin, 13 Julai 2009

BrOOm...bRoOm...mOtOr...

Smlm ptg aku gi giant saje jalan2 n beli apa yg patut...so bw hidayat naik motor...bukan main suka lg dia..motor utk budak nie lah yg hubby aku giler nk beli tp memandangkan ms nk beli tu cina kedai tu bgtau berat kanak2 kena bawah 20kg so ms tu hubby aku dh pandang muka aku..almaklumlah anak aku nie nk melebihi 20kg...hahahaha...bygkan ms surver dulu 6 bln lepas so smlm tu wat bodoh jer bg dia main..hahaha..yelah xkan aku nk suruh anak aku diet lak semata2 nk lie motor nie...hahahaha...so layan jelah pic n video nie...caucincauuuu...
video

Ahad, 12 Julai 2009

Kg My Mum::Buah Rambutan

Ahad pagi aku dh plan nk gi tolong my mum petik rambutan coz ada org order...tp bukan pokok my mum..pokok jiran kat kg tu..dia xde sape makan so dia minta tolong my mum jualkan...murah jer 1 plastik besar yg merah oren tu RM 5.00 jer...so ada gak budak2 klinik & jiran2 kat taman aku yg oder..penat gak kutip buah rambutan nie smp pening kepala aku dibuatnya,berpeluh2 aku...sambil mkn,sambil bungkus masuk plastik..hehehe...penuh 1 kete aku dgn rambutan jer...xpe lah tolong nenek tu jualkan...cian dia dr terbiar baik dia dpt untungnya...ada gak duit utk wat belanja nnti...so nie jer pic2 yg sempat aku snap..layannnnn...caucincauuuuu....

11/07/2009 :: Kenduri Umah Untie Ziz....

Malam sabtu, aku & family gi umah mak kak jah..kira kwn baik aku nie..family mrk wat kenduri arwah...lgpun my mum & my dad rapat gak dgn family kak jah..mcm2 menu yg ada xsempat nk ambil pic coz org ramai sgt...jd malu pulak aku sekejap...hehehehe...pic kat atas tu sebelum gi kenduri so aku dok layan ambil gmbr ar..hehehe...pic yg bwh2 nie kat umah kak jah...so layan jelah pic2 yg ada nie....caucincauuuu...

Sabtu, 11 Julai 2009

Kenduri AqiQah Sarra...

Tghr nie aku ada jemputan dr Ieta (nm panggilan sm ar,hehehe), dia wat aqiqah utk anak perempuannya Alisya Qaireen...so inilah pertama kali aku jumpa anaknya...so sweet...aku dukung semangat betul anak dia...lenguhlah tgn aku..mcmane agaknya ummi yg kecik molek tu dukung hari2..hehehe,jgn mare ieta..awk mmg maintain comei dr sekolah smp skrg...aku g majlis tu konvoi dgn mamamia...so xdelah terasa malu2 kucing sbb mamamia ada...biasalah yg sentiasa menemani aku adalah anak aku "ahmad hidayat"...hubby aku keje xpat join sekali so lm lah aku lepak kat situ berbual2 dgn ummisarra n mamamia...lama dah x jumpa...almaklum mrk masing2 bertugas kt kl,aku jer kat mlk jd bila dpt peluang jumpa mcm nie..seronokkkk....aku pun xde ambil pic sgt just ada 1 jer...aku n sarra..yg paling istimewa bagi aku...buat ummisarra TQ coz jemput aku utk memeriahkan lg majlis tu...TQ UMMISARRA...peluk cium dr cik ita buat sarra...
***mlm nie ada jemputan kenduri lg..hehehe..my best friend house...

Jumaat, 10 Julai 2009

Perubahan Templates

Hehehe...akhirnya aku dapat gak ubah sendiri template utk blog aku nie...yelah ms mula2 belajar wat blog anak buah aku ( Nord_nora ) yg tlg watkan apa yg patut...skrg aku dh leh wat sendiri...so senang sikitlah ht nie...hehehe..pd aku cantik template nie, xtaulah korang suka ke x...yg pasti mata x sakit n senang utk u all bc n ikuti blog aku nie...lain kali kalau aku dh jemu aku tukarlah lain...yg pasti aku suka..kalau ada yg x suka.."ADE AKU KESAH"..huahuahua..k lah xtau apa nk coretkan lg...caucincauuuuuu..

Kalau suka tengoklah SLIDE nie...

Selasa, 7 Julai 2009

Novel terkini...


Lama dah aku x updatekan novel2 aku yg latest..almaklum bz sikit...hehehe...keje ofis pun melambak2 yg nk disettlekan...hehehe...wat ms nie aku beli yg ini sajer...bila nk bc pun xtahu,masih dlm plastik lg tau...tp aku cuba curi2 ms utk membc n mghayati minat aku ini...yg pasti penulis DAMYA HANNA yg latest dh ada dlm tgn aku so xpayah nk cr2 lg...tp ada 1 lg novel yg masih aku x dpt lg "penulis Siti Rosmizah, ANTARA KAU & AKU"...aku dok tunggu jer pihak THAI KUANG call aku bgtau novel tu dh sampai coz aku dh order 2minggu lepas...sanggupkan...xpelah apa saje demi minat aku...hahahaha...kalau ada sesape x suka aku akan jwb "ADE AKU KESAH"...huahuahuahuahua....caucincauuuuuuu....

Isnin, 6 Julai 2009

05/07/2009 - Birthday Mia...

Semalam ptg aku pie umah mak mertua shima...rakan sekolah aku dr tadika lg...dia wat birthday utk anak perempuannya..Qistina Damia...yg ke 2thun...mcm2 menu ada..mee grg,bihun grg,roti jala,kuah kari,kuih2 n byk lg lh....so aku pie dgn hencom boy aku Ahmad Hidayat...dr pg loghat bertanya mama bila nk gi umah kwn mama...dh smp sn senyap..coz anak aku nie nk kt pemalu leh gak tp dia pie dgn mamanya so xberani nk wat sebarangan perangai...mamanya dh warning dr umah lg...hehehe....apa pun shima "ko tetap maintain"..anyway utk Mia..untie ieta nk wish semoga panjang umur,sihat selalu,happy selalu & maintain comel mcm mamanya tau...lain kali kita berjumpa lg...caucincauuuuuuuu.....

::kaum-kaum ibu yg penyayang::

Ahad, 5 Julai 2009

SaRaPan PaGi bersama FaMiLy...

Hujan membasahi negeri melaka dr subuh td...so awal2 pagi nie mcm liat nk bgn yelah hr off x keje...hujan pulak bukan main lebat lagi...aduh sejuk gilerrrrrr....otak dok pikir nk lie breakfast kat mane..ms nie lah dpt berkumpul semua utk waktu breakfast..so aku mcm biasalah, redahi hujan pie beli breakfast kat limbongan...mcm2 aku borong coz my mum n dad nk lik kg jd bolehlah tapau utk mrk ms kat kebun nnti...aku beli ketupat,rendang kerang+kuah kcg,roti canai,laksa lemak,ns ayam,popia basah & kuih sikit...so dh mkn pg nie xpyh nk lunch lg...lg pun tghr nie aku dpt jemputan dr MAMA_MIA...birthday anaknya...my hubby keje tghr nie so aku pie dgn hidayat jer...ok lah layannnnnn pic sarapan aku td....hehehehe...

04 JULAI 2009 - BirtHday Girls...Niena...

Sabtu ptg aku,hubby n hidayat balik umah mentua coz nk celebrate Birthday adik ipar aku "Farah Marlina" yg ke 25tahun....dia student lg kat UIA...kebetulan dia cuti sem skrg..alah xde sape yg kami jemput cuma kami sekeluarga jer..tp adik ipar aku Fendi xde turut serta sbb xdpt ct lik mlk...so mak mertua aku msk mee/keuh teow KUNGFU n grg keropok jer..jd lah janji kenyang...hehehe...anak aku mmg excited coz dia tahu birthday cik niena dia...yelah jarang2 dpt jumpa...so layannnnnnnnn jer lah pic2 yg sempat aku ambil...anyway to niena semoga panjang usia...murah rezeki..berbahagia selalu....caucincau..

Khamis, 2 Julai 2009

::Kisah Sarapan Pagi::

SELAMAT PAGIIIIIIIII....hr nie aku x puasa coz kesihatan aku masih x stabil lg...flu & cough...hukhukhuk...tp pg2 tepat jam 7.45pg aku dh gi beli breakfast...coz my mum nk mkn popia basah kat limbongan...aku redahi hujan demi my mum walaupun aku masih x sihat...aku xpenah pegi tempat nie kiranya nie first time tau...mujur xpakai uniform keje kalau x mesti mrk kenal budak klinik mawar...hahahaha..xsangka pulak kat sini mcm2 menu ada...so WARUNG KITA yg kat rancangan ASTRO tu patut pie...hehehe..aku senaraikan menu yg ada...ROTI CANAI,NASI AYAM,LAKSA PENANG,ASAM TETEL,POPIA BASAH,KETUPAT,RENDANG AYAM/KERANG,CEKODOK UDANG,LEMPENG,MEE/KEUH TEOW,BIHUN BASAH/GORENG,MEE KARI,NASI LEMAK DAUN PISANG,SERABAI,KUIH2 & MCM2 LAGI....my mum pesan lie popia basah jer tp aku smp sn dh mula rambang mata...jd aku belilah mcm2...hahaha...lain kali nk datang lg lah...hehehe...layannnnnnn ar pic2 yg ada aku snap sikit2...termasuk breakfast family aku sekali....
:: menu kami sekeluarga ::
p/s : PoPia BaSaH mmg sodapppppp...